Καλοκαίρι στη Σύμη χωρίς μισοκοφτή δε γίνεται!Η μισοκοφτή είναι μια απαλή κρέμα που μοιάζει πολύ με την μουσταλευριά αλλά γίνεται με χύμο από ώριμα κατακόκκινα φραγκόσυκα.Το φραγκόσυκο είναι ένα φρούτο με αρκετές ευεργετικές ιδιότητες και με πολλά θρεπτικά συστατικά.¨Εχει μεγάλη περιεκτικότητα σε βηταμίνη C αλλά και σε χαλκό, κάλιο, ασβέστιο και ιδικά μαγνήσιο.Γι΄αυτό τον λόγο, ζήτησα από την Συμιακιά μητέρα μου.
ΥΛΙΚΑ
- 2 κιλά ώριμα φραγκόσυκα
- 7 φλιτζάνια νερό
- 1/2 μισό φλιτζάνι ζάχαρη
- 1 φλιτζάνι κορν φλαούρ
- 2 γαρίφαλα κοπανισμένα
- Κανέλα κεϋλάνης για πασπάλισμα (προαιρετικά)
- Λίγα καρύδια χοντροκομμένα (προαιρετικά)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Πλένετε σε τρυπητό σκεύος τα φραγκόσυκα με άφθονο νερό για να φύγουν τα πολλά αγκάθια. Κόβετε τις άκρες τους, τα χαράζετε οριζόντια και τα καθαρίζετε.
3.Αδειάζετε το φιλτραρισμένο ζωμό σε μία κατσαρόλα.
4.Διαλύετε το κορν φλαουρ σε ένα φλιτζάνι κρύο νερό.Προσθέτετε τη ζάχαρη, το γαρίφαλο και το κορν φλαουρ.
5.Υπολογίζετε οτι για κάθε 7 φλιτζάνια ζωμό θέλετε ένα φλιτζάνι κορν φλαουρ.
6. Ανακατέψτε στη συνέχεια με μια ξύλινη κουτάλα σε χαμηλή θερμοκρασία μέχρι να δέσει η κρέμα
7. Μοιράζετε την κρέμα σε μικρά μπολ ή σε ένα μεγάλο
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου